Barrväxter

Barrväxter ger spänning och kontrast i kombination med lövbärande växter, perenner och prydnadsgräs. Det är så, i mötet med växter av helt annan karaktär, som barrväxter blir verkliga stjärnor.

Bland barrväxterna finns starka former och annorlunda strukturer. Här hittar du naturligt formade pelare, koner och klot likaväl som växter med trädformigt, buskigt, hängande och krypande växtsätt. Många barrväxter är gröna men det finns också sorter i nyanser av gult, blått och grått. En del ändrar färgton på vintern, andra bjuder på årstidsvariation i form av blomning, skottutveckling och kottar.

En viktig finess med barrväxter är att de oftast är vintergröna. I ett klimat som vårt är det en fantastisk egenskap. Under hela det mörka halvåret är det framför allt de vintergröna växterna som gör våra utemiljöer trivsamma och ombonade.

Vintergröna växter är också särskilt duktiga på ekosystemtjänster. De dämpar vindar och filtrerar bort luftföroreningar året om, tar hand om ännu mer regnvatten än lövfällande arter och bidrar till ökad biologisk mångfald.

Växter, anläggning, skötsel – Snyggt och hållbart