Köpvillkor och Garantier

Köpvillkor och garantier

Allmänna villkor
Följande Allmänna villkor tillämpas vid ett köpeavtal mellan dig som konsument och Hallandsåsens Utemiljö AB, organisationsnummer 556747-8309, nedan kallat Hallandsåsens Utemiljö.

Köp och beställning
När Hallandsåsens Utemiljö har bekräftat din beställning via den e-post som angivits vid beställning, har ett avtal om köp upprättats. Spara orderbekräftelsen för eventuell kontakt med Hallandsåsens Utemiljös kundservice. Genom din beställning accepterar du våra köpvillkor och förbinder dig till villkorens helhet. Du som konsument måste ha fyllt 18 år för att kunna göra ett köp på hallandsasensvaxtbutik.se

Pris- och produktinformation
Alla priser på www.hallandsasensvaxtbutik.se är inklusive moms och anges i svenska kronor. Det är fri frakt inom Sverige, om det inte anges något annat på produkterna och är därmed inkluderat i priset. Priser som är på kampanj gäller så långt lagret räcker eller tidsbestämt.

Hallandsåsens Utemiljö förbehåller sig rätten att vid eventuella felaktigheter på pris eller lagerstatus, häva avtal om köp. Bildinformationen garanteras inte återge exakta utseendet eller beskaffenhet för varan, utan ska ses som illustrationer.

Leverans
Leveranstiden som är angiven på hemsidan är preliminär.
Du som kund kan beställa hemleverans för en extra kostnad och din beställning kommer levereras till adressens tomtgräns eller första port. Avisering sker per telefon vid hemleverans.
Den beräknade leveranstiden varierar och står under varje produktbeskrivning. När ordern lämnar Hallandsåsens Utemiljös lager skickas ett mail till den e-post som angivits.

Outlösta försändelser
Försändelser som efter 14 dagar inte hämtats ut, återsänds till Hallandsåsens Utemiljö och du debiteras en avgift på 299 kr (SEK). Kostnaderna ska täcka Hallandsåsens Utemiljös returfrakt, administration och hantering.

Öppet köp
Du har rätt att ångra ditt köp eller byta till en annan produkt, inom 14 dagar, mot uppvisande av kvitto på krukor, inredning, torrvaror och tillbehör. Växter, lök, fröer reavaror och presentkort omfattas inte av öppet köp.

Retur & Reklamation
För produkter köpta i butik görs retur och reklamation på plats i butik. För växter köpta i butik; kontakta alltid butik. Reklamation av växter ska alltid anmälas inom 2 mån.
Vid retur eller reklamation för produkter köpta i webbshop kontakta alltid webshop@hallandsasensvaxtbutik.se för vidare instruktioner. Vill du byta en vara eller returnera den är du som kund ansvarig för försändelsen fram till att vi har mottagit den. När vi mottagit din retur kommer du få en returbekräftelse och det kan ta upp till 14 dagar innan du erhåller ersättning för ditt köp. Reklamation av växter ska alltid anmälas inom 2 mån.

Garantier
Växter är levande och behöver omvårdnad för att trivas. Bra jord, fri från ogräs, vatten och tålamod. Växtgarantin innebär att vi ansvarar för att kunden får en växt som uppfyller branschens krav på kvalitét, sundhet och sortäkthet. Vid eventuella sortfel gäller garantin i 2 år. Om du som kund misslyckas med någon växt trots att du följt planteringsråd och skötselanvisningar, låt växten stå kvar och kontakta oss.

Garantin omfattar inte:

  • Perenner, prydnadsgräs och ettåriga växter
  • Växter som inte är härdiga i Sverige till exempel oliv- och citronträd
  • Växter som planterats i krukor eller andra planteringskärl
  • Växter som fått bristfällig plantering eller skötsel
  • Växter som skadats efter köpet
  • Växter som drabbats av vinterskador
  • Växter som skadats vid transport
  • Växter som drabbats av viltangrepp, skadedjur eller sjukdomar efter köpet
  • Klematis som drabbas av vissnesjuka
  • Buxbom som drabbas av buxbomsjukan, Cylindrocladium buxicol

Betalning
Betalningssättet på Hallandsåsens Utemiljö webbshop är faktura. Från den dag varorna skickas från oss har du 15 dagar på dig att betala fakturan.

Anläggning av utemiljö

Funderar du på anläggningsprojekt i trädgård, bostadsgård eller offentlig miljö? Kontakta oss!

Läs mer

Leverans av växter

Våra växter är nästan alltid odlade i Sverige. Mycket odlar vi själva, annars är det från vårt närområde.

Läs mer

Skötsel av utemiljö

En trädgård behöver sin trädgårdsmästare – några skötselfria trädgårdar eller gröna utemiljöer finns inte.

Läs mer

Växter, anläggning, skötsel – Snyggt och hållbart